Valmentavan koulutuksen opiskelijat kertovatEmilia


Olen Emilia, 17 vuotta vanha ja opiskelen Salon seudun ammattiopistossa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa. Opiskelen tässä ryhmässä, koska en ollut varma, mikä ala olisi se minun juttuni. Joten tämä valmentava koulutus on minulle siitä syystä hyvä valinta. Täällä pääsee tutustumaan eri aloihin koulutuskokeiluissa ammattikoulun puolella sekä työharjoittelussa oikeilla työpaikoilla.

Kouluun on todella kiva tulla, kun on hyvä luokkahenki ja kiva luokka. Kaikki tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen. Koulussa opiskelemme esimerkiksi matematiikkaa, äidinkieltä, ruotsia, englantia, elämäntaitoja ja opiskelutaitoja.

 

Petra


Yhdeksännellä luokalla minulle oli selvää että menen lukioon, amista en ollut ajatellutkaan. Kävin lukiota vuoden, mutta arvosanani olivat huonoja ja lukio-opiskelu vaativaa. Ajatus ammattiin opiskelusta alkoi kiinnostaa. Kesällä päätin että kokeilen jaksaa lukiota vielä, mutta kakkosvuoden ekan jakson jälkeen olo oli liian uupunut. Alettiin opon kanssa miettiä toisia vaihtoehtoja. Normaalit kolmen vuoden linjat olivat jo täynnä, mutta opo osasi suositella minulle Ammattistarttia. Syysloman jälkeen aloitinkin Salon seudun Ammattiopiston Ammattistartilla.

En ole katunut valintaani, ammattistartin vuoden koulutuksessa pääsin tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja löysin itseäni kiinnostavan alan. Eikä vuosi todellakaan mennyt hukkaan sillä opimme startilla tärkeitä työelämäntaitoja mitä ei välttämättä muilta aloilta saa. Osaan nyt hakea töitä, tiedän miten haastattelussa toimitaan, minulla on cv, tiedän miten hankkia opiskelukämppää tai vaikka vakuutuksen, osaan tehdä paremmin esitelmiä ja saimme paljon mm. yleistietoa. Ammattistartin vuoksi en myöskään jäänyt ilman opiskelupaikkaa ja tyhjänpäälle vuodeksi. Opiskelen nyt Salon Seudun Ammattiopistossa Visualisti puolella. Löysin oman paikkani ja sen mitä haluan tehdä, sillä ammattistartti antoi minulle mahdollisuuden löytää mielekkään opiskelupaikan ja oman alani.

 

Elena


Minä olen Elena. Olen 19 –vuotias ja olen asunut Suomessa 3 vuotta. Muutin Kazakstanista. Kun tulin Suomeen vuonna 2012, opiskelin Hermannin koulussa MAMU-luokassa. Se kesti yhden vuoden. Sitten minä opiskelin aikuislukiossa, mutta se oli vaikeaa, koska kielitaitoni ei ollut vielä tarpeeksi hyvä. Sen jälkeen siirryin opiskelemaan Salon seudun ammattiopistoon Valma-ryhmään, koska halusin nostaa minun kielitaitoa. Suunnitelmani oli puhua paremmin suomea ja saada ammatti. Kävin vuoden aikana tutustumassa parturi-kampaajan koulutukseen, koska se on luova ammatti ja ajattelin koulutuksen olevan mielenkiintoinen ja hauska.

Nyt opiskelen ammattiopistolla parturikampaajaksi ja olen viihtynyt todella hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valman haku 22.5-24.7 osoitteessa opintopolku.fi, uusi esittelyvideo julkaistu

Palautetta Valmasta

Mukavuutta koulupäiviin