Uusiin ammatteihin tutustumassa

Valman aikana opiskelijat tutustuvat moniin eri ammatteihin työharjoitteluissa ja erilaisten vierailujen kautta. Oman alan etsimisen lisäksi yhtenä teemana Valmassa on syksyllä ollut vaikuttaminen ja yhteiskunnassa toimiminen. Syksyn opintomatkalla yhdistyivät nämä kaksi teemaa: tutustuttiin uusiin ammatteihin ja puhuttiin vaikuttamisesta.

Harmaana joulukuisena aamuna otimme bussin alle ja suuntasimme kohti Helsinkiä. Alotimme päivämme vierailemalla Päivälehden museossa. Toimittajan töitä tehnyt oppaamme kertoi meille toimittajan työstä sekä muista media-alan työtehtävistä. Pohdiskelimme porukalla sananvapautta ja sen merkitystä media-alan työtehtävissä ympäri maailmaa. Saimme myös katsauksen lehden teon historiaan.


Painovirhepaholainen seurasi vierailuamme museon nurkassa. 

Museosta lähdettyämme kävimme kurkkaamassa Oodin hienoja tiloja.Viimeisenä vierailukohteena opintomatkallamme oli Eduskuntatalo. Salolainen kansanedustaja Katja Taimela otti meidät vastaan ja kertoi meille työstään politiikassa. Mukavan keskustelun ja kahvittelun lisäksi opas kierrätti meitä talossa ja lopuksi pääsimme seuraamaan eduskunnan täysistuntoa. Olipa mielenkiintoista päästä seuraamaan vaikuttamista politiikan ytimessä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmia ja uusia kokemuksia

Isa Karlssonin luento